top of page

Uw specialist in vervuilde grond afgraven en afvoeren

Voor een snelle service in uw regio:

MALDEGEM 050 71 06 36

BRUSSEL 02 511 88 73

AARSCHOT 016 20 46 51 

ANTWERPEN 03 233 50 54

Uw specialist in vervuilde grond afgraven en afvoeren

Wanneer u uw verontreinigd terrein wilt laten saneren, is bodemsanering noodzakelijk. All Clean Milieutechniek verzorgt het volledig afgraven en afvoeren van vervuilde grond. 


Bij het proces van bodemsanering maken we vervuilde grond vrij uit het verontreinigd terrein om zo de (in)directe gevolgen van de verontreiniging te beperken en de grondkwaliteit te verhogen. 


Het saneren van deze verontreinigde gronden steunt op een gespecialiseerde aanpak en wordt vakkundig uitgevoerd volgens de geldende bodemsaneringsregelgeving.

p5.jpg
p4.png

Wanneer vervuilde grond afgraven en afvoeren?

Bodemsanering is het proces van het vervangen van vervuilde grond. Het kan nodig zijn als de grond is vervuild door verontreinigende stoffen zoals mazout en andere brandstoffen.


Alle grondverzet werken (uitgraven, vervoeren en opvullen) worden uitgevoerd op basis van een grondverzetstudie waarbij er een kwaliteitscontrole plaatsvindt van de grond en waarbij er gekeken wordt naar nieuwe (her)gebruiksmogelijkheden. 


Het doel van de saneringswerken is om de grond weer gezond te maken voor gebruik en de veiligheid van mens en milieu te waarborgen.

Lekkende mazouttank en vervuilde grond

Eén van de meest voorkomende redenen voor bodemsanering is een lekkende mazouttank. Als een mazouttank lekt, kan de olie de bodem vervuilen en ernstige problemen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen en de tank te saneren. 


Het saneren van een lekkende mazouttank is een proces dat het onder anderen het verwijderen van de tank en het vervangen van de vervuilde grond omvat. 

Het afvoeren van vervuilde grond: wat zijn de kosten?


Wij kunnen ons goed voorstellen dat u van te voren wilt weten wat de kosten zullen zijn om uw vervuilde grond af te voeren. De kosten van saneringswerken zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren, zoals de ernst van de vervuiling. Doorgaans is de grootste kostenpost de afvoer van de vervuilde grond. Hieronder vindt u een lijst met de belangrijkste factoren: 

  • Diepte van de verontreiniging

  • Omvang van de verontreiniging

  • Ligging van de locatie

  • Bereikbaarheid van de locatie

  • Bereikbaarheid van de verontreiniging

2_1.png

Wij zijn uw specialist in saneringswerken en grondwerken

Als u een lekkende mazouttank heeft of op een andere manier vervuilde grond moet saneren, is het belangrijk om snel te handelen en professionele hulp in te schakelen. 


All Clean Milieutechniek in Maldegem, West Vlaanderen is specialist op het vlak van het afgraven en afvoeren van vervuilde grond. Saneringswerken van vervuilde gronden en industriële erfenissen uit het verleden behoren tot onze dagelijkse bezigheden. We staan bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) geregistreerd als vervoerder van afvalstoffen.


Wij werken in de gehele regio West-Vlaanderen, Oost Vlaanderen en Antwerpen, zoals Eeklo, Knokke-Heist, Blankenberge, Vlaams Brabant, vanuit meerdere locaties waaronder Brugge, Brussel, Gent, Aarschot, en Maldegem. 


Meer informatie nodig? Neem gerust contact op.

bottom of page