top of page

Snel & zorgeloos uw mazouttank laten neutraliseren in Antwerpen

U wilt graag uw mazouttank snel & grondig laten neutraliseren in Antwerpen? All Clean Milieutechniek heeft meer dan 15 jaar ervaring met mazouttanks neutraliseren in regio Antwerpen en is officieel erkend om uw stookolietank conform veiligheidsregels en wettelijke verplichtingen veilig leeg te maken, reinigen en te neutraliseren met de benodigde attesten.

Bel voor een snelle service in uw regio:

ANTWERPEN 03 233 50 54

Voordelig uw mazouttank laten neutraliseren in Antwerpen

U wilt graag uw mazouttank verwijderen in Antwerpen want: u wilt gaan verbouwen en de mazout tank ligt in de weg; u schakelt over van mazout naar gas; u verkoopt uw woning en u zit nog met een oude olietank; u heeft een ondergrondse stookolietank die u niet meer gebruikt, etc. 

 

Als u uw mazouttank buiten gebruik stelt, dan bent u wettelijk verplicht om deze verwijderen. Waar men bij bovengrondse tanks vaak voor afbraak of hergebruik kiest, is een ondergrondse mazouttank verwijderen niet altijd een optie. Want soms ligt hij onder een voetpad, woning, oprit of boom. Ook wanneer er nutsleidingen, bovengrondse constructies aanwezig zijn of stabiliteits gevaar dreigt mag de mazouttank blijven zitten. 


In dat geval wordt uw mazouttank niet verwijderd maar geneutraliseerd. Uw voordeel loopt snel op naar honderden euro's als u de mazouttank niet hoeft te verwijderen. Tevens heeft u geen last van graafwerken rond uw huis en tuin. Of verwijdering of neutraliseren van uw mazouttank noodzakelijk is, wordt bepaald door het erkende tanksaneringsbedrijf. All Clean Milieutechniek is erkend stookolietechnicus en wij werken in heel de provincie Antwerpen. Wij zijn Vlarem II erkend en voorzien u van alle nodige OVAM, BIM en OWD attesten.

Uw mazouttank neutraliseren in 2 stappen

Een mazouttank neutraliseren gebeurt altijd in twee stappen. De eerste stap is de mazouttank inwendig reinigen. De tweede stap is de mazouttank opvullen. 

Bel voor een snelle service in uw regio:

ANTWERPEN 03 233 50 54

mazouttank reinigen

Stap 1 De mazouttank leegpompen en reinigen 

We starten met de mazouttank te openen en leeg te maken. D.w.z. dat eventuele inhoud zoals bruikbare brandstof eruit moet gehaald worden. Vervolgens reinigen we de stookolietank waarbij het slib wordt opgezogen. We verwerken en voeren het vloeibaar afval (residu) af. 

Dit moet gebeuren door een erkende tanksaneringsfirma. Een erkende technieker en een milieucoördinator houden steeds een oogje in het zeil zodat alles volgens de regels verloopt.

 

Door zelf het mangat bij de tank vrij te maken kan u al kosten uitsparen voor de reiniging. Is de mazouttank gereinigd, dan is het tijd voor de volgende stap in het saneringsproces..

17.png

Stap 2 De mazouttank opvullen met zand

Tijdens de laatste stap wordt uw mazouttank opgevuld met zand of een expanderende kunststof (2-component inert schuimsysteem). Wij opteren voor Copro - gekeurd zand, die onder druk in uw stookolietank wordt geblazen om een goede vulling te bekomen. Dit wordt gedaan zodat de mazouttank niet kan instorten.

 

Bij een mazouttank neutralisatie wordt de exacte aanpak in nauw overleg met de klant uitgevoerd. Na het neutralisatie ontvangt u van ons de wettelijk vereiste attesten, geldig bij BIM, OWD en OVAM. Deze attesten zijn verplicht bij de verkoop van uw woning.

Prijs voor het neutraliseren van een mazouttank in Antwerpen

Er zijn heel wat firma’s actief in deze sector met elk hun eigen prijsberekening. De prijs voor het neutraliseren is afhankelijk van de ligging en toegankelijkheid van de mazouttank. Indien uw specifieke situatie een voorafgaand werfbezoek vereist, bezoeken wij de locatie gratis zodat wij u een eenduidige en eerlijke prijs kunnen geven. Wanneer u voor meerdere woningen in Antwerpen de mazouttanks laat neutraliseren, kunt u een interessante korting ontvangen. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of te bellen op 03 233 50 54 voor verdere informatie !

Voor de volgende tanksaneringen in regio Antwerpen kan je bij ons terecht:

  • Tanksanering in Antwerpen

  • Ondergrondse mazouttank verwijderen in Antwerpen

  • Bovengrondse mazouttank verwijderen in Antwerpen

  • Mazouttank reinigen in Antwerpen

  • Mazouttank saneren in Antwerpen

  • Tankneutralisatie in Antwerpen

  • Mazouttank opvullen in Antwerpen

f.jpg
d.png
17.png
12.png
df6af12b-ecc3-45c0-9a68-5c2726e9f46d_LARGE.jpg
23.jpg
bottom of page