top of page

Wij reinigen uw
mazouttank of stookolietank

Voor een snelle service in uw regio:

MALDEGEM 050 71 06 36

BRUSSEL 02 511 88 73

AARSCHOT 016 20 46 51 

ANTWERPEN 03 233 50 54

Waarom de mazouttank reinigen? 

Laat uw mazouttank of stookolietank met regelmaat reinigen. Mazout bevat namelijk sedimenten die, na enige tijd, zich afzetten en opstapelen op de bodem van uw mazouttank. Deze afzetting kan de kwaliteit van uw mazout aantasten en de goede werking en het rendement van uw verwarmingsinstallatie verstoren. Na verloop van tijd kan er door condensatie of regenval ook watervorming optreden in de tank. 

 

Heeft u een abnormale stijging van uw mazoutverbruik? Of valt uw verwarming regelmatig uit? Dan is het mogelijk tijd om uw tank te laten inspecteren. Schakelt u op een gegeven moment over van stookolie naar een andere verwarmingsbron? Ook dan moet u uw mazouttank reinigen vooraleer u deze laat weghalen of laat opvullen. Wat doet u met de resten stookolie en waar moet u met het slib naartoe? Laat uw stookolietank door ons reinigen en u heeft een zorg minder!

mazouttank reinigen
mazouttank reinigen

Reinigen van mazouttank; professioneel met alle attesten

Laat de reiniging van uw mazouttank uitvoeren door een professional. Hiervoor is er immers aangepast materiaal nodig en moet men een welbepaalde procedure volgen. Een professional begint met het wegpompen van de mazout uit de tank. Deze brandstof wordt tijdelijk opgeslagen in een vrachtwagen. Zodra de tank leeg is, wordt alle bezinksel en afval opgezogen. 

 

Daarna wordt de mazouttank grondig gereinigd. De tankwanden worden geïnspecteerd op mogelijke roestproblemen, als het een metalen tank betreft, en op lucht- en waterdichtheid. Als de inspectie is afgelopen, wordt de stookolie terug in de tank gegoten en het verzamelde afval wordt naar een erkend verwerkingscentrum gebracht. U krijgt een lozingsattest na het reinigen van uw mazouttank. Ook de leidingen voor bijvoorbeeld stookolie of benzine nemen we onder handen. Na het grondig reinigen van uw mazouttank kunt u er weer een paar jaar tegenaan.

Reinigen van mazouttank; professioneel met alle attesten

Een regelmatige reiniging van uw mazouttank is absoluut noodzakelijk. Wij raden ten stelligste aan om elke vijf jaar een controle uit te voeren en elke tien jaar een grondige schoonmaakbeurt te voorzien.

Onze sterke punten


Wij beschikken over de juiste middelen en mensen om deze klus efficiënt te klaren. Al onze medewerkers zeer bekwaam in hun vak. Ze werken snel, zijn gespecialiseerd en hebben jarenlang ervaring in het reinigen van mazouttanks. Bovendien wordt er enkel met professioneel materiaal gewerkt zodat het schoonmaken snel en grondig gebeurt. 

 

Indien u attesten nodig heeft, wordt ook hiervoor gezorgd. Doordat wij steeds 7/7 en 24 uur per dag beschikbaar zijn, kunnen we voor u het verschil maken. Samen met u bekijken wij wat er precies moet gebeuren en wordt er eerlijk en uitgebreid advies gegeven.

mazouttank reinigen
All Clean Milieutechniek
All Clean Milieutechniek
All Clean Milieutechniek
All Clean Milieutechniek
Fases-tankreiniging-006_01

Wat kost het reinigen van uw mazouttank?

De prijzen van het schoonmaken van uw mazouttank zijn van verschillende factoren afhankelijk. Hoe groot is uw tank? Is de tank makkelijk bereikbaar? Hoe groot in het mangat? Hoeveel inhoud heeft de tank? Is ze boven of ondergronds gelegen? Hoe lang is het geleden dat ze nog schoongemaakt is? Zit er veel of weinig slib in de tank? Wij kunnen al deze vragen beantwoorden en geven u graag advies over het reinigen van uw mazouttank.

bottom of page