Wij verwijderen uw
mazouttank of stookolietank

Wanneer u een mazouttank of stookolietank niet meer gebruikt, bent u wettelijk verplicht deze te neutraliseren en te verwijderen. Ook al is uw mazouttank volledig leeg, dan nog zal u de tank moeten laten saneren en in de meeste gevallen laten verwijderen door een erkend vakman. Doet u dit niet dan kunnen er na verloop van jaren een bodemsanering nodig zijn die kan oplopen tot enkele tienduizenden euro’s. De prijs van deze grondreiniging zal volledig voor uw rekening zijn. Bij de verkoop van de woning wordt daarom altijd gevraagd naar het attest van de verwijdering van de mazouttank.

Uw mazouttank of stookolietank verwijderd in 2 stappen

Een mazouttank verwijderen gebeurt altijd in twee stappen. De eerste stap is de tank inwendig te reinigen. De tweede stap is de tank te verwijderen. 


Als dit niet mogelijk is wegens onder of dichtbij een woning, dan zal de mazouttank opgevuld worden zodat deze niet kan instorten.

offerte aanvragen
mazouttank reinigen

Stap 1 De mazouttank reinigen (neutraliseren)

De tank moet eerst gereinigd worden zodat alle schadelijke stoffen verdwenen zijn. Dit moet gebeuren door een erkende tanksaneringsfirma. 


Na de reiniging krijgt u het attest dat afgeleverd moet worden bij de verkoop van uw woning. Door zelf het mangat bij de tank vrij te maken kan u al kosten uitsparen voor de reiniging.

mazouttank verwijderen

Stap 2 De mazouttank of stookolietank verwijderen

U bent wettelijk verplicht de mazouttank te verwijderen. We graven hem in zijn geheel uit, of knippen hem in kleinere stukken (geur- en brandvrij) zodat u zich er geen zorgen meer om hoeft te maken. Indien de tank niet gemakkelijk verwijderbaar is wordt deze in handelbare stukken verschroot. 


Wanneer er nutsleidingen, bovengrondse constructies aanwezig zijn of stabiliteitsgevaar dreigt mag de mazouttank blijven zitten. Om instorting te voorkomen dient de tank wel opgevuld te worden. Dit kan gebeuren met zand of schuim, afhankelijk van welke toepassing voor u het beste is.

Wat kan je van ons verwachten

24H/24H

24h/24 en 7d/7
bereikbaar

TECHNIEKER

altijd een technieker
in uw regio

GEREGISTREERD

geregistreerd bedrijf
erkend door Ovam

SERVICE

snelle service
en professionele aanpak

Prijs voor het verwijderen van een stookolietank

Wanneer u van plan bent uw mazouttank te laten verwijderen, zijn heel wat firma’s actief in deze sector met elk hun eigen prijsberekening. De prijs voor het verwijderen is afhankelijk van de ligging en toegankelijkheid van de tank. Aangezien elke situatie anders is, bezoeken wij u bij voorkeur zodat we voor u een eenduidige en eerlijke prijs kunnen geven. Wanneer u voor meerdere woningen de tanks laat verwijderen, kunt u een interessante korting ontvangen.

offerte aanvragen