Reiniging van silo's

24H/24H

24h/24 en 7d/7
bereikbaar

TECHNIEKER

altijd een technieker
in uw regio

GEREGISTREERD

geregistreerd bedrijf
erkend door Ovam

SERVICE

snelle service
en professionele aanpak

Waarom een silo reinigen?

Het reinigen van silo’s en producttanks kan om verschillende redenen gebeuren. Een zogenaamde inspectie (keuring) en het garanderen van de bedrijfszekerheid is voor veel bedrijven een reden om een silo te laten reinigen. Degelijk onderhoud aan uw silo is aan te raden om problemen te voorkomen. Ons werk kan onderverdeeld worden in lediging, reiniging, verzorging en inspectie.

Silo reiniging op maat

Het type reinigingsproces dat wordt ingezet, is bij iedere tank en/of silo anders. Om een juist reinigingsprotocol op te stellen, zullen wij de desbetreffende tank moeten inspecteren en inventariseren. Deze gegevens hebben wij nodig om een juiste reiniging c.q. desinfectieplan op te stellen. 


Het vakkundig verwijderen en afvoeren van losse restproducten is afhankelijk van de soort silo en de samenstelling van het product. Dit kan door middel van handwerk, het vegen van silowanden en het borstelen van stortleidingen. Vaak zijn de producten in hoge maten ‘ingehard’. Dit betekent voor een reinigingsteam dat het product handmatig moet worden weggehaald met bijvoorbeeld een greep. 


Na reiniging c.q. desinfectie van een food of feed silo (opslagtank) zullen wij een opleveringscertificaat overhandigen in het kader van HACCP, BRC, GlobalGAP, HALAL of GMP+. Ook de silo (opslagtank) wordt voorzien van een reiniging- en desinfectie sticker met een datum en jaar codering.


We kunnen de opslag natuurlijk ook leegmaken. Ongeacht wat de silo bevat (droge stoffen, viscose stoffen of petrochemische stoffen) ledigen we de opslag. U kan zelf beslissen of het product terug geblazen moet worden in een andere silo of op een andere locatie. U kan er ook voor kiezen om het product af te voeren of dat het eventueel afgezakt moet worden in “big bags”.

Snel & Professioneel uitgevoerd

Wij zijn erkend technicus in heel België. Evenals bij het reinigen gelden ook hier strenge veiligheidsnormen met betrekking tot het veilig werken in besloten ruimtes. We beschikken over eigen afdaalapparatuur dat regelmatig gekeurd wordt. Daarvoor gelden strenge veiligheidsnormen die wij volledig in acht nemen.


Op het gebied van veiligheid, techniek en milieu zijn we in staat om te voldoen aan de hoge eisen die aan het mechanisch, thermisch, technisch en chemisch reinigen worden gesteld. Ook desinfectie i.v.m. de food behoort tot onze specialisme.

We hebben gespecialiseerde mensen in dienst die het gehele project kunnen opvolgen en coördineren zodat u een minimale overlast en hinder heeft. We streven steeds naar een flexibele oplossing voor elke opdracht. Er wordt dan ook nauw samengewerkt met de klant om tot een perfecte oplossing te komen.


Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Tevreden klanten

Wij hebben meerdere referenties in diverse sectoren. Onze klanten worden gecontroleerd door een extern controle orgaan, die nagaat of dat alles verloopt zoals het hoort.Deze mensen waren vol lof over All Clean Milieutechniek en onze professionele aanpak van werken.


“ Onder de indruk van de professionaliteit van All Clean Milieutechniek en het veilig uitvoeren van de werken aan onze brandstoftanks! ”

Ruime ervaring in diverse sectoren

We hebben ervaring met diverse klanten in de voedingssector. Dat maakt dat we vertrouwd zijn met elk soort tankinhoud. Bedrijven waar wij o.a. voor werken:

  • Bakkers (klein, groot, industrieel, artisanaal)
  • Fabrikanten van: pannekoeken, koekjes, confituur, chocolade, ijs & slagroom, frisdrank, diervoeder
  • Brouwerijen
  • Mouterijen
  • Opslagsilo's voor: wegenzout, bloem, suikers, koffie, niet-explosieve vloeistoffen