Wij verwijderen uw
mazouttank of stookolietank

Mazouttank of stookolietank saneren

Tanksanering is: "Het wettelijk buiten gebruik stellen van een oude, versleten stookolietank, of het buiten gebruik stellen wegens overschakeling op andere energiebronnen (bv.gas)". Oude stookolietanks bevatten vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde mazouttank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van bodemsanering. Bovendien moet u bij verkoop van uw woning met een attest kunnen bewijzen dat de tank correct werd gesaneerd. Plant u een omschakeling van stookolie naar aardgas of een andere warmtebron? Of bent u al omgeschakeld, maar is uw mazouttank nog niet gesaneerd? In beide gevallen is een tanksanering nodig en kan All-Clean u uit de nood helpen door uw oude stookolietank reglementair buiten gebruik te stellen.


Ondergrondse mazouttank of stookolietank saneren

Ondergrondse mazouttanks kunnen gereinigd en uitgegraven respectievelijk opgevuld worden. Wettelijk is men verplicht de stookolie tank te laten uitgraven. Een ploeg ervaren grondwerkers komen na het reinigen langs om uw oude mazouttank uit te graven. De oude tank wordt afgevoerd naar een erkend schroothandelaar en de ontstane put wordt (indien gewenst) terug opgevuld met opvulgrond. Voor saneringen waarvan de stookolietank niet bereikbaar is met kraan of vrachtwagen wordt de tank manueel vrij gegraven (kan door uzelf uitgevoerd worden!). Daarna wordt de tank in stukken geknabbeld en afgevoerd. Als het technisch niet mogelijk is om de ondergrondse stookolietank te verwijderen, wordt deze na reiniging opgevuld met een inert materiaal of een expanderende kunststof (2-component inert schuimsysteem). Wij opteren voor Copro - gekeurd zand, die onder druk in uw brandstoftank wordt geblazen om een goede vulling te bekomen. De eventueel verontreinigde grond wordt afgevoerd naar erkende verwerkingscentra. Volledig volgens Vlarem / BIM / OWD – normen.


Bovengrondse mazouttank of stookolietank saneren

Bovengrondse mazouttanks kunnen gereinigd, opgehaald en afgevoerd worden. Indien de tanks niet in één beweging kunnen weggehaald worden, worden de tanks verschroot. Wij verknippen keldertanks of andere bovengrondse opslagtanks volledig brand- en geurvrij. Laat het saneren van uw tank altijd over aan de erkende vakman! All Clean Milieutechniek heeft jarenlang ervaring in tanksanering en alles wat daarbij komt kijken. Ook de nodige certificaten en het juiste materiaal hebben we in huis. Zodat u zich geen seconde zorgen meer hoeft te maken over de werken en het milieu. Wij hebben alles in eigen beheer en zijn daardoor niet afhankelijk van onderaannemers. We staan graag klaar om u vrijblijvend en eerlijk advies te geven. 


Wilt u meer weten? Aarzel zeker niet om ons te contacteren of te bellen naar 050 71 06 36 voor verdere informatie.


Ons bedieningsgebied

Wij werken in de gehele regio West Vlaanderen, Oost Vlaanderen en Antwerpen, Vlaams Brabant, vanuit meerdere lokaties waaronder Brussel, Gent, Aarschot, en Maldegem.