Mazouttank verwijderen in Brussel

U wilt graag uw mazouttank verwijderen in Brussel want: u wilt gaan verbouwen en de mazout tank ligt in de weg; u schakelt over van
mazout naar gas; u verkoopt uw woning en u zit nog met een oude olietank; u heeft een ondergrondse stookolietank die u niet meer gebruikt en wilt laten
verwijderen; u heeft een bovengrondse mazouttank die u niet gebruikt en dus moet laten verwijderen.

All Clean Milieutechniek is erkend stookolietechnicus en wij werken in regio Vlaams Brabant en Brussel. Een tank die niet meer gebruikt wordt, moet bij wet geneutraliseerd en bij voorkeur verwijderd worden. De regels die gelden voor het saneren van mazouttanks kan u terugvinden op de website van de provincie Brussel. Ook al is uw mazouttank volledig leeg, dan nog zal u de tank moeten laten saneren en in de meeste gevallen laten verwijderen door een erkend vakman. Doet u dit niet dan kunnen er na verloop van jaren een bodemsanering nodig zijn die kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Bij de verkoop van uw woning wordt daarom altijd gevraagd naar het attest van de verwijdering van de mazouttank.

Uw mazouttank verwijderd in Brussel in 2 stappen

Een mazouttank verwijderen gebeurt altijd in twee stappen. De eerste stap is de tank inwendig te reinigen. De tweede stap is de tank te verwijderen. 


Als dit niet mogelijk is wegens onder of dichtbij een woning, dan zal de mazouttank opgevuld worden zodat deze niet kan instorten.

offerte aanvragen
mazouttank reinigen

Stap 1 De mazouttank reinigen in Brussel (neutraliseren)

We starten met de tank te openen en leeg te maken. D.w.z. dat eventuele inhoud zoals bruikbare brandstof eruit moet gehaald worden. Vervolgens reinigen we de tank waarbij het slib wordt opgezogen. We verwerken en voeren het vloeibaar afval (residu) af. 


Dit moet gebeuren door een erkende tanksaneringsfirma. Een erkende technieker en een milieucoördinator houden steeds een oogje in het zeil zodat alles volgens de regels verloopt. Na de reiniging krijgt u het attest dat afgeleverd moet worden bij de verkoop van uw woning. Door zelf het mangat bij de tank vrij te maken kan u al kosten uitsparen voor de reiniging. Is de tank gereinigd, dan is het tijd voor de volgende stap in het saneringsproces..

mazouttank verwijderen

Stap 2 De mazouttank of stookolietank verwijderen in Brussel

We graven de tank in zijn geheel uit, of knippen hem in kleinere stukken (geur- en brandvrij) zodat u zich er geen zorgen meer om hoeft te maken. Indien de tank niet gemakkelijk verwijderbaar is wordt deze in handelbare stukken verschroot. 


U hoeft zich geen zorgen meer te maken, moest u bijvoorbeeld ooit besluiten om op exact dezelfde plek graafwerken uit te voeren. Bij een mazouttank verwijderen wordt de exacte aanpak in nauw overleg met de klant uitgevoerd. U ontvangt van ons de wettelijk vereiste attesten, geldig bij BIM en OVAM. Deze attesten zijn verplicht bij de verkoop van uw woning.

Uw mazouttank kan niet worden verwijderd

Vlarem II (wetgeving) zegt: “Bij onmogelijkheid om de tank te verwijderen moet de tank geledigd en gereinigd worden, en daarna opgevuld worden met inert materiaal.” Wanneer er nutsleidingen, bovengrondse constructies aanwezig zijn of stabiliteitsgevaar dreigt mag de mazouttank blijven zitten. Om instorting te voorkomen dient de tank wel opgevuld te worden. 


Bij opvullen gaan we voor een duurzame aanpak en kiezen we voor zand of biologisch afbreekbaar schuim, afhankelijk van welke toepassing voor u het beste is. Een mazout tank verwijderen is dus niet iets dat u zomaar zelf kan doen. All Clean Milieutechniek heeft meer dan 15 jaar ervaring met mazoutanks verwijderen in regio Brussel en is officieel erkend om uw tank conform veiligheidsregels en wettelijke verplichtingen veilig leeg te maken, reinigen en verwijderen. 

Voor volgende diensten of vragen kan je bij ons terecht

  • Tanksanering in Brussel
  • Ondergrondse mazouttank verwijderen in Brussel
  • Bovengrondse mazouttank verwijderen in Brussel
  • Mazouttank reinigen in Brussel
  • Mazouttank saneren in Brussel
  • Tankneutralisatie in Brussel
  • Mazouttank opvullen in Brussel

Prijs voor het verwijderen van een stookolietank in Brussel

Er zijn heel wat firma’s actief in deze sector met elk hun eigen prijsberekening. De prijs voor het verwijderen is afhankelijk van de ligging en toegankelijkheid van de tank. Aangezien elke situatie anders is, bezoeken wij de locatie gratis zodat wij u een eenduidige en eerlijke prijs kunnen geven. Wanneer u voor meerdere woningen de tanks laat verwijderen, kunt u een interessante korting ontvangen. Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Aarzel zeker niet om ons te contacteren of bel naar 02 511 88 73 voor verdere informatie !

offerte aanvragen